Най-популярният симулатор за футболни мениджъри и една от най-купуваните компютърни игри пускат днес в продажба поредната си част. Всяка година приблизително през ноември се появява новият Football Manager, който опреснява данните за шампионати, купи, отбори и играчи, но и добавя забележими нововъведения към геймплея.

Football Manager 2009 ще е нещо доста различно от предшественика си, обещават създателите от Sports Interactive. Най-голямата промяна е свързана с добавянето на новия триизмерен енджин, който ще позволява наблюдаване на играните мачове чрез 3D анимирани футболисти, камерата ще може да се върти, което позволява наблюдение от различни ъгли. Запазена е обаче възможността да се гледа по стария двуизмерен начин- особено доволни ще бъдат онези, които не притежават достатъчно мощни компютри за новата технология.

Създателите са се погрижили да осигурят на играчите още по-реалистично наблюдение на мачовете - на пълен екран, който имитира телевизионно предаване. Още по-добра новина за мениджьрите е опцията за добавяне встрани от игралния терен на отделни панели, които помагат за по-детайлното наблюдение. Те могат да бъдат графики за представянето на отделните футболисти, статистика за притежанието на топката или временните резултати от играни в същото време мачове. Взаимодействието с асистент-мениджъра също е модифицирано - той вече може да дава полезни съвети, да съобщава за нивото на мотивация на играчите, както и да съветва мениджъра за определени хитрини и трикове, които биха му помогнали в тактическата постройка на отбора. Добавени са и пресконференции преди и след всеки мач, където местни и национални журналисти задават въпроси на мениджъра. Интересно е, че той трябва внимателно да подбира своите отговори, защото журналистите ги помнят и може да дойде момент, в който да ги използват срещу него.

Подобрена е също системата за трансфери, която според създателите е съвсем нова и осигурява много по-реалистични футболни покупко-продажби, които максимално се доближават до онези от истинския живот. Доверието на управителния борд към мениджъра е оптимизирано, той вече по-ясно изказва своите изисквания и желания за развитие на отбора. Добавена е възможност всеки отделен футболист да тренира дадено специално движение - нещо, което много осезаемо липсваше в миналите части от поредицата на футболния симулатор, пише BGPost.

Освен всички тези полезни нововъведения са модифицирани данните за футболисти, мениджъри, треньори, шампионати, купи, финанси и специфики на отборите. В играта има 5000 клуба от над 50 страни, с които може да се играе, както и повече от 350 000 играчи.

Тагове: