Предварителните тестове на Battlefield Mobile вече текат и в мрежата се появиха четири кратки клипа от тях. Качеството не е добро, но е достатъчно, за да получим представа как се оформя Battlefield Mobile. Така например виждаме системата за екипировка в играта, която ще бъде позната на всеки играч на Call of Duty или PUBG. В Battlefield Mobile ще може да избирате основно оръжие, допълнително оръжие, гранати и приставки и аксесоари за оръжие.

От друг клип се вижда геймплей с бойни машини като танк и джип. Наличен е изглед и от първо, и от трето лице от кабината, така че както в основната Battlefield поредица, превозните средства явно ще играят важна роля в геймплея на Battlefield Mobile. Последното видео показва просто три минути реален геймплей.

Като цяло Battlefield Mobile изглежда чудесно за ранна тестова версия и ако микротранзакциите не са агресивни, PUBG и особено Call of Duty могат скоро да имат сериозна конкуренция. За съжаление все още не знаем кога ще излезе Battlefield Mobile освен простичкото „2022 г.“, както ЕА вече обяви. Можем само да се надяваме, че Battlefield Mobile скоро ще стане достъпна за тест в повече региони и така ще научим още подробности за нея.

Снимка: EA

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера