Battlefield 2042 излиза чак през октомври, но в интернет вече се продават експлойти за дългоочаквания мултиплеър шутър. Специален сайт рекламира чийтове, които „не могат да бъдат засечени“, като Aimbot, Radar, Wallhack. Сайтът се хвали, че неговите 1.2 милиона регистрирани потребители никога не са били банвани от никоя Battlefield игра. Подобна хвалба изглежда доста несериозна, като същото се отнася и за твърдението, че чийтовете за Battlefield 2042 са потвърдени като невъзможни за засичане, въпреки че играта реално е играна от изключително малко хора по време на техническите тестове този месец.

За съжаление не е изненада, че чийтърите се готвят да вгорчат живота на честните играчи на Battlefield 2042. Конкурентният онлайн шутър Call of Duty: Warzone също страда от чийтове, включително нов Aimbot, който позволява да уцелите врага практически без усилие.

В този смисъл бета-тестовете на Battlefield 2042 през септември ще бъдат изключително важни, за да се види как ЕА и DICE ще се справят с вредителите. Действително, ако Battlefield 2042 бъде лесно опорочена от чийтове, ще бъде жалко, тъй като новата част от прочутата поредица се оформя като вълнуващо заглавие, което ще върне любими карти от поредицата, комбинирани с интересни нови режими като Hazard Zone.   

Снимка: ЕА

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта