Според известния с вътрешната си информация за гейм индустрията Том Хендерсън следващата Call of Duty игра ще бъде продължение на излязлата през 2019 Call of Duty: Modern Warfare.

„Изглежда, че Call of Duty: 2022 носи кодовото име Project Cortez. Очаква се да бъде продължение на Call of Duty Modern Warfare от 2019 г.“, написа Хендерсън в Twitter.

Според същия източник историята в кампанията ще ни срещне с екип на американските специални части, преследващ колумбийски наркокартели. Ако е така, това ще бъде голяма промяна спрямо играта от 2019 г., която разказваше за войната срещу тероризма.

Това не е първият път, когато чуваме името Project Cortez. Скорошен теч в базата данни на Nvidia споменаваше именно мистериозното заглавие с разработчик Infinity Ward.

Тазгодишната Call of Duty: Vanguard ще ни пренеса в периода на Студената война и изглежда логично Activision да последва историческата тематика с модерна. Освен това завръщането към името Modern Warfare изглежда логично, предвид че предната игра с това подзаглавие се прие доста добре.

Call of Duty Vangaurd излиза на 5 ноември за РС, PS4, PS5, Xbox One и Xbox Series X/S и ще поддържа мултиплейър игра между отделните платформи.

Снимка: Activision

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца

 

Тагове: