Тези, които използват жестове в Call of Duty: Modern Warfare и в Warzone, може би са забелязали, че знакът OK е изваден от играта. Изглежда студиото Infinity Ward е премахнало OK жеста от Modern Warfare без никакво обяснение.

На официалния subreddit Modern Warfare играчите са в разгорещени дискусии, тъй като жестът в Modern Warfare се прави след някоя особено невероятна игра или изпълнение. И да, този жест също е премахнат от Call of Duty: Warzone.

Докато нито Activision, нито Infinity Ward предложиха обяснение защо това е така, то обаче най-вероятно се дължи на това, как жестът в някои случаи е свързан с расизъм и превъзходство на бялата раса.

Според The Anti-Defamation League в САЩ символът ОК се използва от някои като израз на надмощие на бялата раса. Интересно е, че тя споменава форума 4chan като един от първоизточниците, които лансират това без реални доказателства.

През 2017 г. жестът ОК или „добре“ с ръката придоби ново и различно значение благодарение на членове на уебсайта 4chan, който промотира жеста като символ на омразата, твърдейки, че жестът представлява буквите wp за white power.

Предвид подкрепата на Infinity Ward за движението Black Blacks Matter, това е най-логичната причина за премахването.

Снимка: Activision

Виж още: Една грандиозна покупка може да изстреля Xbox на върха