Нов слух твърди, че водещият гейм издател Ubisoft ще направи своя внушителен каталог с игри достъпен за абонатите на Xbox Game Pass. Новината идва от старши редактора на сайта Windows Central Джез Кордън, който твърди, че възможното сливане между дигиталните платформи на Microsoft и Ubisoft е почти сигурно.

Самият Кордън има репутация на човек, запознат с плановете на Хbox, и мнозина от хората в гейм индустрията приемат неговите прогнози доста сериозно. Въпреки че той не е първият, който намеква за подобно решение на френския издател, неговото съобщение придава тежест на спекулациите за бъдещите планове на Ubisoft.

Подобно на ЕА Play, която платформа вече се присъдени към Xbox Game Pass през ноември, Ubisoft+ е опитът на компанията да се включи към идеята „Netflix за игри“, като предлага на геймърите достъп до своя каталог срещу месечен абонамент. Ubisoft+ работи от септември 2019 г. за РС, но не може да се сравнява с успеха на Xbox Game Pass, която към миналата есен имаше над 15 милиона потребители.

Сливането на каталога на Ubisoft с този на Game Pass срещу един абонамент означава, че хитови поредици като Assassin’s Creed и Far Cry ще достигнат по-широка аудитория, докато френският издател със сигурност ще се възползва финансово от по-големия брой абонати.  

Снимка: Ubisoft

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта

Тагове: