Един от най-впечатляващите емулатори за Android в последно време е Skyline - пълноценен емулатор на Nintendo Switch за платформата. За съжаление разработчиците имат лоши новини за нас.

Екипът на Skyline обяви в Discord, че ще прекрати разработката на емулатора след получаване на DMCA известие от Nintendo.

Въпреки че емулаторите сами по себе си не са незаконни, екипът отбеляза, че известието на Nintendo се отнася конкретно за част от софтуера, наречена Lockpick. Този софтуер се използва за извличане на ключове за сигурност от истинска конзола Nintendo Switch за използване в емулатора.

Какво означава това за Skyline?

Nintendo твърди, че Lockpick заобикаля защитата от копиране и в резултат на това нарушава авторските ѝ права, обясни екипът:

"Оказахме се в положение, в което потенциално нарушаваме авторските им права, като продължаваме да развиваме нашия проект Skyline, като извличаме ключове от собствените си конзоли."

Екипът заяви, че поради това е "взел трудното решение незабавно да прекрати всички по-нататъшни разработки по Skyline". Ако това е някаква утеха, екипът на Skyline казва, че самият емулатор е законен и че няма да свали хранилището или софтуерните компилации.

Така или иначе, оттук нататък не трябва да очаквате никакви подобрения в производителността или съвместимостта в резултат на прекратената разработка. Липсата на разработка означава също, че емулаторът в крайна сметка няма да успее да работи с бъдещите версии на Android след години.

Двама от разработчиците отбелязаха, че не спират работата си, свързана с Android. По-конкретно, един от разработчиците казва, че следващият им проект е насочен към стартиране на игри за Windows на Android.

Това е особено интересна област на внимание, тъй като вече има няколко начина за неофициално стартиране на Windows на устройства с Android. Така че с нетърпение очакваме да видим как тези разработчици ще се справят с начинанието.

Снимка: Unsplash

Виж още: Марката PlayStation е с най-много продадени домашни конзоли от всеки производител