Появата на Киану Рийвс в Cyberpunk 2077 отваря нови възможности не само за по-интересна история в играта, но и дори за изненадващ завой в посока Холивуд. Такова е мнението на създателя на настолната игра Cyberpunk Майк Пондсмит, според когото възможността за екранизация изведнъж е станала доста по-реална.

„Не мога да кажа нищо за филмовите права, но фактът, че Киану Рийвс е ангажиран с проекта, прави адаптацията доста по-реална възможност“, казва той.

„Във видеоигри като тази може да има неща с много по-голямо влияние, отколкото в една настолна игра. А ако преминем към филм, нещата ще се променят още повече.“

Запитани дали планират да включат повече холивудски актьори в играта, създателите на Cyberpunk 2077 от DC Projekt RED отказват коментар. В един момент имаше слухове, че Лейди Гага ще бъде в играта, но засега нямаме официално потвърждение. Честно казано, Лейди Гага би се вписала добре в киберпънк вселената на Cyberpunk.

„Любимият ми филм е „Блейд Рънър“, но и той, и новият „2049“ са доста философски. Подобен филм не позволява лесно на хората да проникнат в тази вселена, но в същото време екранизацията не може да бъде и изцяло екшън“, завършва Пондсмит, с което загатва, че филмът по Cyberpunk  ще бъде значително предизвикателство, но както добре знаем, по традиция киноадаптациите на игри са доста костелив орех.  

Виж още: Asus ROG Phone 2 вдига градусите при гейм телефоните от 24 юли

 

Тагове: