По време на конференцията на CD Projekt RED в понеделник президентът на компанията Адам Кичински разкри, че понастоящем екипът работи по три игри, базирани във вселената на Cyberpunk. Първата е Cyberpunk 2077, която ще излезе през 2020 г., и изглежда, че следващата голяма игра на екипа също ще бъде част от Cyberpunk вселената.

„Работим по три Cyberpunk игри - основната плюс още две. Това са три екипа. Работим и върху Gwent и все още имаме необявена мобилна игра. Така че имаме пет работни екипа, три от които работят върху Cyberpunk.

Заместник-председателят на студиото Петър Нилубович добави: „Следващият ни голям проект също ще бъде в Cyberpunk вселената. Вече работим върху него и го смятаме за един наистина голям и иновативен проект за нас“.

Така че изглежда, че феновете на Cyberpunk ще получат още две допълнителни игри след пускането на Cyberpunk 2077 през април 2020 г.

Кицински също потвърди, че екипът във Вроцлав разработва мултиплейърния режим на Cyberpunk 2077. Остава да видим дали играта ще включва този мултиплеър режим при стартиране или чрез последващ ъпдейт. Или може би един от необявените Cyberpunk проекти ще бъде фокусиран върху мултиплейър.

Не на последно място Кицински очаква продажбите за РС да бъдат малко по-ниски от тези на The Witcher 3. Според него сега има повече фенове на конзолите, отколкото през 2015 г., когато The Witcher 3 излезе, и че поредицата The Witcher е исторически свързана с PC платформата (нещо, което стимулира продажбите на играта за РС).

Виж още: Колко по-мощен е PlayStation 5 от PlayStation 4 (ВИДЕО)

 

Тагове: