Находчив Reddit потребител събра пълния списък на кодовите имена, с които Sony кръщава неофициално различни елементи от проекта PlayStation 5 през годините. Оказва се, че японската компания не ги е избрала случайно и всички те са свързани с творчеството на Уилям Шекспир.

Най-напред имаме енждина Tempest, който захранва 3D аудио капацитета на новата конзола. Той е очевидна препратка към The Tempest, която е една от последните творби на Шекспир. След това имамe Oberon, което се предполага, че е самото кодово име на конзолата. То произлиза от името на краля на феите в средновековната и ренесансовата литература – срещаме го и в „Сън в лятна нощ“.  

Междувременно Ariel и Gonzalo, които са части от APU, отново идват от The Tempest. Ариел е слуга на Просперо, а Гонсало е друг ключов персонаж от същото произведение. Arden пък е препратка към едноименната гора в „Както ви харесва“.

Накрая имаме Erebus, което вероятно е кодовото име на платформата. Това е гръцко божество и едно от първите пет живи същества на Земята, но го срещаме и във „Венецианският търговец“ на Шекспир.

Sony ще има ново събитие, посветено на PS5, тази сряда, когато най-сетне очакваме да научим премерената дата и цената на системата.   

Виж още: Разширете максимално гаража, ако искате в него да паркирате Tesla Cybertruck

 

 

Тагове: