Когато в криворазбран опит да обвърже игрите с политиката по-рано тази седмица Sony отложи планираната премиера на PlayStation 5 заради безредиците в САЩ, мнозина се надяваха, че анонсът ще дойде до седмица или две. Оказва се обаче, че PlayStation екипът все още не е сигурен кога ще бъде новата дата.

Освен уличните бунтове отвъд Океана друг фактор, който може да забави премиерното PlayStation 5 събитие, е сгъстеният календар в следващите дни. Тъй като голямото изложение Е3 трябваше да се проведе следващата седмица, много студиа обявиха, че ще запълнят празнината със свои събития. В резултат между 6 и 8 юни ще се проведе The Guerilla Collective, а ЕА ще има собствен форум на 11 юни. Някъде по средата ще видим и събития на 505 Games.

Ситуацията е доста трудна за Sony, тъй като, от една страна, компанията се опитва да реагира на случващото се, а, от друга, трябва да обуздава нетърпението на милионите, които искат да видят по-скоро PlayStation 5. На теория е възможно забавянето да бъде само няколко седмици или пък гигантът да реши да пуска периодично по още малко информация. Като безпристрастни геймъри, които се интересуват само от видеоигрите, ние се надяваме просто, че чакането ще си заслужава.    

Виж още: Звезди на екрана и на небето с ново автокино

 

Тагове:
Още от Play