Sony пусна нов трейлър за екшън платформъра Ratchet & Clank: Rift Apart, който подсказва, че играта може да се появи и за РС. В края на видеото много ясно е казано, че Ratchet & Clank: Rift Apart ще бъде конзолен ексклузив за PS5, а не чист PS5 ексклузив.

Вече няколко пъти сме виждали, че Sony използва термина PlayStation 5 console exclusive, когато дадена игра е само временно ексклузивна за новата конзола. Това вече се случи с Final Fantasy VII Remake, Final Fantasy Xvi и Death Stranding.

Още по-интересно е, че предният трейлър на Ratchet & Clank: Rift Apart определяше играта като PS5 ексклузив, така че промяната очевидно намеква, че играта ще излезе за други платформи и РС изглежда най-вероятната такава. На всичкото отгоре страницата на PS Studios в Steam също посочва, че можем да очакваме нови PlayStation игри за компютър. Там има цели 17 скрити заглавия и DLC-та, като също е вероятно сред тях да бъде и римейкът на Demon’s Souls, за който още от миналата есен съществуват спекулации, че ще излезе за РС.

При тази очевидна тенденция, ако все още не сте се сдобили с PS5, то няма особена причина да го правите, а ако притежавате конзолата, по-добре я продайте, за да избегнете бъдещи разочарования от това да имате система, която остава без своя идентичност. Ratchet & Clank: Rift Apart излиза на 11 юни.

Снимка: Sony

Виж още: Сензацията Genshin Impact гони половин милиард долара приходи за 2 месеца