Досега имахме някаква идея, че Ratchet & Clank: Rift Apart ще излезе през първата половина на 2021 г., но Sony най-сетне обяви точната премиерна дата на предстоящия PS5 ексклузивен екшън платформър. Той излиза на 11 юни и ще ви струва 70 долара за стандартна версия и 80 за Digital Deluxe версията. Предварителната поръчка на която и да е от версиите на Ratchet & Clank: Rift Apart ще ви даде като бонус едно оръжие и една броня, които дори поддържат Ray Tracing ефекти и имат текстури и висока резолюция.   

Освен това Digital Deluxe версията на Ratchet & Clank: Rift Apart ще ви даде още пет брони, ресурси за ъпгрейд на вашите оръжия, пакет стикери за фотографския режим на играта, дигитална книжка с илюстрации и саундтрак.

Историята в Ratchet & Clank: Rift Apart се върти около прескачането в различни измерения, а  Ratchet & Clank са разделени след като последният ломбакс във вселената се среща с женска представителка на своя вид. Очаква се играта да бъде истинско зрелище и доказателство за графичните възможности на PS5. Неслучайно играта имаше водеща роля в рекламната кампания на конзолата. Преминаването между измеренията, което е в сърцето на геймплея, разчита на SSD диска за максимално бързо зареждане и поради тази причина Ratchet & Clank е един от много малкото PS5 ексклузиви, който няма да излезе и за PS4.

Снимка: Sony

Виж още: Hades е най-добрата игра в Steam според потребителските ревюта

Тагове: