Прочутият английски режисьор Кристофър Нолан обяви, че няма нищо против някой от неговите филми да бъде адаптиран като видеоигра.

Изненадващият коментар на Нолан, който накара милиони геймъри да се замислят, дойде по време на интервю с гейм журналиста Джеф Найли относно премиерата на новия филм на Нолан Tenet. В разговора Нолан заяви, че уважава много видеоигрите и дори счита, че те се правят много по-трудно, отколкото филмите.

„Да направиш филм е сложно и отнема много време. Да направиш видеоигра е дори още по-сложно и отнема още по-дълго. Не можеш просто да направиш игра по чужд лиценз. Същото се отнася и за филмовата адаптация по игра – не може тя просто да е базирана на марката, а трябва да бъде нещо готино само по себе си. Аз самият бих подходил много внимателно с такъв сериозен проект, но истината е, че покрай филмите нямам толкова време“, казва Нолан.

Въпреки че досега не е работил по видеоигра, той не е напълно чужд на гейм индустрията. През лятото Нолан и неговите холивудски партньори от Warner Bros. обединиха сили с Epic Games, за да излъчат три от неговите филми във Fortnite и да рекламират предстоящата премиера на Tenet. Съвсем наскоро Нолан връчи наградата за игра на годината по време на церемонията The Game Awards. 

Снимка: Sony

Виж още: Видеоигрите са полезни! Това показва последното проучване на университета в Оксфорд