Valve ще направи дори още по-трудно за находчивите потребители да си купуват игри в Steam на по-ниски цени. Регионалните цени в Steam означават, че цената на дадена игра често варира от държава на държава според стандарта на живот и други фактори. Решението за размерите се взима от издателя, но идеята за регионалните тарифи в Steam е да направи покупките на игри по-честни и съобразени с финансовите възможности.

Въпреки доброто намерение, разликите в цените на практика се използват от хора, които искат да си купят дадена игра по-евтино отколкото биха платили за нея у дома.

Новата промяна в политиката на Steam разрешава да промяната държавата на вашия акаунт само веднъж на всеки три месеца. Това е поредната стъпка в борбата на Valve с експлоатирането на по-евтините цени в други държави, след като миналото лято Steam ограничи използването на VPN при покупка.

Със сигурност някои легитимни потребители на Steam няма да са доволни от тази наглед ненужна мярка, тъй като и в момента е доста трудно да смените държавата на профила си. На практика обаче тази промяна няма да засегне повечето потребители на Steam, тъй като едва ли са много онези, които се местят в друга държава повече от четири пъти годишно. Остава да видим дали находчивите Steam потребители ще намерят начин да наобиколят и това ограничение.

Снимка: Steam

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера