Sega се стреми да създаде Супер игра до фискалната година, приключваща през март 2026 г. Това сочи последният отчет на компанията, който излага нейния средносрочен план.

Не е ясно какво точно може да бъде тази Супер игра, но Sega има големи надежди за своите съществуващи и минали хитове, включително Soniс.

Докладът включва съобщение от главния изпълнителен директор на Sega Харуки Сатоми, в което той обсъжда стратегията зад Супер играта и целта за привличане на стриймъри.

„Една стратегия за генериране на такива хитови заглавия е създаването на Супер игра – широкомащабно глобално заглавие. В момента разработваме такава игра, като се стремим да я пуснем до фискалната година, приключваща през март 2026 г.“, казва той.

„Крайната цел в стратегията Супер игра е да се създаде толкова революционна игра, че да привлича много повече активни потребители, отколкото която и да е от игрите на компанията досега. Един от ключовете за постигането на тази цел е дали можем да съберем голяма общност, включващ не само играчи, но и стриймъри, които предават играта, и зрители, които гледат техните видеоклипове.

„Този ​​вид общност разширява и доразвива съдържанието на играта, добавяйки стойност към играта, която е непредставена от разработчиците и предизвиква по-широко движение – което след това може да привлече още повече потребители и да разшири драматично присъствието на играта.“

Докладът също така посочва, че Sega има за цел да пусне нова безплатна игра, „като същевременно продължава да работи за укрепване на работата на съществуващите заглавия“, въпреки че не е ясно дали това е свързано по някакъв начин със Супер играта.

Освен това компанията признава важността на миналите си игри. „За да се възползваме ефективно от нашите изобилни IP активи, включително пасивни IP адреси, ние ще доразвием тези IP адреси чрез римейкове, ремастериране и рестартиране и т.н., както и ще ги предложим на базирани на абонамент услуги и други форми на монетизация в множество канали“, се казва в доклада.

„Богатата гама“ на компанията включва минали франчайзи като Shinobi, Out Run, Crazy Taxi, Jet Set Radio и After Burner. На други места в доклада се дава много положителна оценка на растежа на франчайза Sonic, което донякъде се дължи на успеха на последните филми. Компанията също признава успеха на Atlus и неговите ролеви игри, подчертавайки скорошното издание на Persona 5 Royal в множество платформи.

Sonic Frontiers, следващият хит на компанията, стартира на 8 ноември за всички конзоли и компютри.

Снимка: Unsplash

Виж още: Две уникални неиздавани NES игри се появиха на търг в eBay