Студиото NetherRealm, отговорно за легендарната бойна поредица Mortal Kombat, изглежда ще пробва късмета си с игра от същия жанр, но базирана на вселената на Marvel.

Това твърди нов слух от гейм индустрията, според който проектът се разработва за PlayStation 5 и Xbox Series X. Ако това е вярно, NetherRealm действително ще бъде подходящ избор, тъй като студиото вече има опит с бойна игра, базирана на комикс, след като преди време направи поредицата Injustice, която използва герои и злодеи от вселената на DC.

Разбира се, на този етап нищо не е официално, но вече знаем, че NetherRealm работи по ново заглавие, за което се предполагаше, че ще бъде следващата част от поредицата Mortal Кombat или пък нова Injustice игра.

Наскоро създателят на Mortal Kombat и шеф на NetherRealm Ед Бун разкрива интервю, че студиото би искало да направи бойна игра с персонажи на Marvel, и не скри, че е ентусиазиран по въпроса.  

Подобна перспектива изглежда много вълнуваща за феновете на жанра, тъй като NetherRealm е собственост на Warner Bros., а медийният гигант държи и вселената на DC, в резултат на което поне теоретично е възможно да видим истински супер сблъсък на супергерои и супер злодеи в Marvel vs DC Universe.

Снимка: Marvel

Виж още: Cross-Play заглавия, които може да играете с приятели на всякакви платформи