Войната на портативните устройства за компютърни игри се разгаря, като Steam Deck, ASUS ROG Ally и Lenovo Legion Go се борят за челните позиции.

Lenovo Legion Go е един от по-добрите избори към момента. Огромният му 8.8-инчов екран е чудесен за игри, явно предназначени за монитори и телевизори, а стойката и подвижните джойстици придават ергономичност, каквато конкурентните предложения нямат. Обемната конструкция бе един от негативите, но е възможно обаче Lenovo скоро да има на разположение и по-тънък вариант.

Lenovo Legion Go е тежко и обемисто устройство. Всички функции и мощно охлаждане, събрани в този геймърски модел, увеличават теглото на целия пакет. Всъщност Lenovo Legion Go тежи с почти 200 г повече от ASUS ROG Ally, като се вземат предвид характеристики като стойка и по-голям дисплей. Източници, запознати с плановете на Lenovo, ни казват, че може да се появи по-малко обемна версия на Lenovo Legion Go.

Наречена Lenovo Legion Go Lite, олекотената версия ще бъде оборудвана със същата гама Z1 от AMD, но ще притежава някои подобрения спрямо своя предшественик. Не сме напълно сигурни какви точно ще бъдат тези подобрения, но прозвището Lite може да ни даде някои подсказки. Може би ще има малко по-малък дисплей, а може би ще се откаже от подвижните джойстици като Nintendo Switch Lite с подобно име. Lite също така подсказва за по-достъпна цена, може би избягвайки стартовия ценови диапазон от 630 USD на Lenovo Legion Go за нещо по-приемливо. ASUS има по-евтина версия на своя Ally, която използва обикновения чипсет Z1 от AMD, а не Z1 Extreme. Така че е напълно възможно тази Lite версия също да се откаже от „E“, за да осигури известни икономии на клиентите.

Не би трябвало да мине много време, докато Lenovo дебютира със своя Legion Go Lite, за да можем да разгледаме по-добре реалните разлики, но очаквайте по-скоро еволюция, а не революция.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето защо Apple създаде копие на Tetris за iPod, но така и не го пусна