Изглежда, че екранизацията на шарения шутър Borderlands е намерила неочакван режисьор. Според вече изтрит пост в Twitter от шефа на студиото Gearbox Ранди Пичфорд, работата по филма е поверена на известния с инди хорър проектите си режисьор Илай Рот.

Рот е режисьор на кървавите хитове Cabin Fever и поредицата Hostel и очевидно обича филми, в които хората биват наранявани по ужасяващи начини. Включването му в кинопроекта Borderlands намеква, че филмът ще бъде по-брутален от очакваното, макар че вероятно можем да ограничим кървищата заради известната с анимираното си насилие серия.

Филмът по Borderlands бе обявен още през 2015 г., но продължителната липса на нова информация подсказваше, че може би е прекратен. Наскоро обаче творческият директор на Borderlands 3 Пол Сейдж потвърди, че по филма се работи и дори изказа мнение, че Дуейн "Скалата" Джонсън би трябвало да играе ролята на робота Claptrap.

Пичфорд обеща, че ще научим повече за второто сингъл плейър DLC за Borderlands 3 на изложението PAX East на 27-ми февруари. Форумът изглежда подходящ и за официалния анонс на филма по поредицата, а фактът, че Рот обича да си сътрудничи с Куентин Тарантино допълнително нажежава атмосферата.

Виж още: Assassin’s Creed: Ragnarok - огромна и през септември

Тагове: