Това заявиха представители на мега-корпорацията по време на специалното X10 изложение провело се през тази седмица в Сан Франциско. Организирано от Microsoft, то естествено беше посветено изцяло на култовия Xbox 360 и редица ключови заглавия предназначени специално за популярната конзолна платформа.

В рамките на X10 геймъри, журналисти от специализирани медии и търговски партньори на софтуерния гигант имаха шанса да видят на живо цяла плеяда бъдещи гейм-проекти, които се очакват с огромен интерес от широката публика. Показани бяха игри като Alan Wake (новото заглавие на Remedy Entertainment, създатели на феноменалния Max Payne); Halo: Reach (продължение на може би най-популярното Xbox екшън-заглавие); Fable III (една от най-оригиналните и иновативни ролеви игри за Xbox платформата); Splinter Cell Conviction (поредната част от легенадарния стелт-шутър на UbiSoft) и още Dead Rising 2, Lost Planet 2, Crackdown 2, а също така и допълнително съдържание за Left 4 Dead 2.

Така Microsoft от една страна „подгряха” геймърите за предстоящото през ранната пролет традиционно E3, а от друга показаха, че въпреки петте години зад гърба си, Xbox 360 все още е силна платформа и далеч не е изгубила хъса си за победа.

Тагове: