Миналата година Tesla започна да интегрира някои игри в своите коли и  сега Илон Мъск ще разшири тази практика с нови заглавия и енджини. Пускането на емулатора Teslatari, който възпроизвежда класически Atari игри от 70-те и 80-те се посрещна с голям интерес. Управляван от бордовия компютър на колата, емулаторът позволява да се забавлявате с някои ретро класики като Asteroids и Pole Position, но за Мъск това бе само началото на истински гейм каталог в колите на Tesla.

Апетитът идва с яденето и ексцентричният шеф на Tesla потвърди, че вече се работи по портването на най-популярните в момента енджини за игри Unreal и Unity. Нещо повече, едно от възможните опции за управление на новите игри може да бъде директно воланът и педалите на колата – доста вълнуващо ако става въпрос за рейсър. Всъщност, Tesla вече искаше да адаптира Mario Kart, но Nintendo не даде разрешение.

Виж още: Halo: Infinite и Age of Empires IV на вашето РС през 2020 г.

В същото време обаче, различни игри като Quake, Portal и Minecraft могат да бъдат портнати без проблем. Същото се отнася и за съвсем новия хит Mortal Kombat 11, който дори работи с ветерана Unreal 3, а не актуалната четвърта версия.

Разбира се, тези игри ще могат да се играят само когато колата е спряла и така да убиете малко време докато тя се зарежда. Tesla обаче може да проучва и начин да забавлява както водачи, така и пътниците в потенциално самоуправляваща се кола.