В момента Resident Evil 7 е едно от най-горещите заглавия и причини за това има - играта чисто и просто е добра. Освен това тя е и първото наистина голямо ААА заглавие, което използва виртуалната реалност като значителна функция, обогатяваща геймплея. До този момент VR предимно се използваше за демонстрация на различни идеи и потенциални възможности, но няма истински добро заглавие, което да се облагодетелства от иновацията в дългосрочен план.

Според данни от ResidentEvil.net новата част от хорър поредицата е събрала най-много VR геймъри до момента.

Използвайки различни статистики от играта, някои от които наистина невероятни (като това, как за по-малко от ден геймърите вече са изминали разстояние, равно на дистанцията от Земята до Луната), сайтът прави заключението за общата бройка играчи, ползващи шлемове за виртуална реалност. И тя е точно 82 962 души, което е почти 10 процента от всички играчи на трите платформи.

Засега все още не е ясно каква част от тези геймъри са с PlayStation VR. Знае се обаче, че от Resident Evil 7 в търговската мрежа са продадени 2.5 милиона бройки. Самата игра е налична в момента за PS4, Xbox One и PC.

Приемаща изглед от първо лице, нетипичен за поредицата, в напълно нова локация и бидейки една от първите ААА игри, които могат да се играят във виртуална реалност, Resident Evil 7 има доста предизвикателства пред себе си. Как се е справила, ще разберете ето тук.

Виж още: Следващият проект на създателите на Tomb Raider - игра по Avengers