Преди седмица Microsoft добави последните две заглавия в каталога на Games with Gold за 2019 г., с което той достигна 46 игри, достъпни безплатно за абонатите на Xbox Live Gold. Тяхната средна оценка в Metacritic е 75 пункта, което е с 1.9 пункта по-малко от 2018 г. Общата им пазарна цена към момента е 1196 долара, което пък е с над 300 долара повече от стойността на селекцията за 2018 г.

През тази година в каталога на PS Plus са добавени 32 нови игри със среден Metacritic резултат от 77.6 пункта, което е с 8.1 повече от 2018 г. Една от причината за по-висока резултат е отпадането на поддръжката на PS Vita, чиито PS Plus игри бяха до голяма степен непознати  и често с по-лоши ревюта. Интересно е, че общата цена на предоставените игри е само 894 долара.

Въпреки че Xbox One игрите са повече като брой и по-скъпи като цена, в отиващата си година блести качеството и дълбочината на PS4 каталога. Освен някои ексклузиви, абонатите получиха още силни игри като Nioh и Titanfall 2, както и популярни заглавия като The Witness. Като цяло абонатите на PS Plus изпращат силна и добре балансирана година. В сравнение предложенията на Games With Gold, които разчитат повече на обратната съвместимост изостават значително.

Истината е, че Games With Gold игрите бяха изместени от значително по-доброто предложение на Xbox Game Pass. Доста вероятно е с появата на новата конзола на Microsoft сегашната версия на Games With Gold направо да изчезне за сметка на далеч по-стойностните предложения в рамките на Xbox Game Pass.    

Виж още: Вече имаме achievement-и в Google Stadia!

 

Тагове: