Sony започна да тества нова бета-версия на софтуера на PlayStation 5, която включва поддръжка на Dolby Atmos, поддръжка на до 8 TB M.2 SSD памет и различни подобрения на потребителския интерфейс. Бета-версията се разпространява днес в избрани държави, а Sony обикновено предоставя бета-функциите за всички конзоли PS5 в рамките на няколко месеца.

Най-голямото допълнение е поддръжката на Dolby Atmos. В игрите за PS5 изглежда, че реализацията на 3D аудиото на Sony (Tempest 3D AudioTech) ще бъде съвместима с устройства Dolby Atmos, като саундбарове, телевизори или системи за домашно кино. Медийните приложения като Netflix също могат скоро да актуализират приложенията си за PS5, за да поддържат звука Dolby Atmos. "Tempest 3D AudioTech специално се визуализира спрямо използваните аудиоустройства Dolby Atmos - включително горните канали, - което позволява още по-високи нива на потапяне в аудиокартините на игрите за PS5", обяснява Sony в блога на PlayStation.

В момента PS5 поддържа до 4 TB разширяема M.2 SSD памет, но с тази бета-версия на софтуера този максимум се увеличава до 8 TB. Все още ще ви е необходим SSD диск M.2, който отговаря на минималните изисквания (най-вече 5500 MB/s или по-бърз), но удвояването на лимита за съхранение означава, че собствениците на PS5 имат още повече възможности за съхранение.

Sony също така добавя куп подобрения на потребителския интерфейс и някои промени в качеството на живот с тази последна актуализация на софтуера за PS5. Вече можете да изключите звуковия сигнал на PS5, който се чува, когато включвате или изключвате конзолата или когато тя преминава в режим на почивка. Sony също така предлага възможност просто да промените силата на звука.

Ще получите и нова опция за активиране на тактилната обратна връзка от контролер DualSense, докато навигирате в потребителския интерфейс на PS5. Звуковите ефекти, като например преместването на фокуса от един раздел в друг, ще задействат хаптична обратна връзка с тази опция, както и хаптична обратна връзка, когато достигнете края на раздел, който може да се превърта.

Тази тактилна обратна връзка на контролера е налична заедно с нова функция за достъпност, която ви позволява да добавите втори контролер към един акаунт с цел по-незабравимо изживяване. Това е чудесно и за подпомагане на деца или приятели при завършване на трудна част от игра или за навигация в потребителския интерфейс на PS5.

Снимка: Unsplash

Виж още: Употребата на PS VR2 на вашето РС става все по-вероятна

 

Тагове:
Още от Play