Nintendo Switch 2, следващото поколение конзола на Nintendo, за която доста се говори напоследък, ще разполага с цифрова и физическа обратна съвместимост. Поне така пише обикновено добре информираният журналист Фелипе Лима от португалското издание Universo Nintendo въз основа на информация от създателя на съдържание за Nintendo и журналист П. Х. Бразил. Той заяви това по време на последния си подкаст в Spotify. "Бразил в момента е създател на съдържание, а също и журналист в областта на игрите, който в миналото вече е изнасял много информация за движенията на Nintendo или партньори предварително и с точност", пише Фелипе. "Като се има предвид неговата история, има голяма вероятност тази информация да стане факт при обявяването на конзолата."

Според двамата Nintendo Switch 2 ще бъде съвместим с настоящите касетки за Switch, както и с цифровата библиотека на конзолата. Не само това, но се твърди, че функцията е предоставена и на разработчиците. Това от своя страна ще позволи подобрения на игрите за Switch на предстоящия нов хардуер на Nintendo.

Във форумите на ResetEra известният потребител NateTheHate подкрепи функцията за обратна съвместимост на Switch 2 и добави, че в момента се провеждат тестове. Що се отнася до подобренията на настоящите игри за Switch, същият източник заяви, че за момента не е известно до каква степен игрите ще бъдат подобрени на Switch 2.

Както винаги, засега приемайте горната информация с известна доза недоверие. Ако това е вярно, сме сигурни, че феновете на Nintendo ще се радват, че настоящите им игри за Switch ще продължат да работят на следващата платформа на Nintendo - нещо, което е доста рядко срещано, когато става въпрос за хардуер на Nintendo. Това обаче не е първият път, в който съобщаваме за съвместимост на новия Switch с настоящите игри за Switch - още през октомври миналата година президентът на Nintendo of America Дъг Баузър изглежда намекна за обратна съвместимост, когато говореше за опитите да се сведе до минимум спадът в продажбите между циклите на конзолата. "Нашата цел е да сведем до минимум спада, който обикновено се наблюдава през последната година на един цикъл и началото на друг. Не мога да коментирам възможните характеристики на новата платформа, но акаунтът на Nintendo е солидна основа за тази комуникация, докато правим прехода."

Nintendo все още не е обявила официално наследника на Switch, но последните слухове сочат, че е много вероятно разкриването да се случи следващия месец. По-рано тази година съобщихме, че премиерата на Switch 2 през настоящата 2024 г. изглежда е сигурна.

Снимка: Unsplash

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл

Тагове:
Още от Play