От известно време се говори, че Netflix ще предложи някаква форма на стрийминг услуга за игри. Този слух обаче току-що стана по-интересен, защото изглежда, че геймърската платформа на Netflix може да бъде в сътрудничество с марката PlayStation.   

Един ентусиаст е открил доказателство за това в кода на приложението на Netflix за iOS. Става въпрос за две изображения на новия PlayStation 5 контролер Dual Sense, както и за обложка на Playstation ексклузива Ghosts of Tsushima. Освен това в кода е открита и иконка на перка на акула, която според спекулациите е намек за кодовото име на услугата – Shark.   

Разбира се, тази информация не означава непременно, че Netflix и PlayStation работят заедно по някаква геймърска стрийминг платформа. От друга страна обаче Sony може би търси начин да се конкурира по-сериозно с геймърски стрийминг услуги като Xbox Cloud Gaming и Google Stadia и Amazon Luna отвъд предела на PlayStation Now. На този етап всичко това са спекулации, но когато едно от най-големите имена в стрийминга може би работи с едно от най-големите имена в гейминга, определено си заслужава да следим темата.  

Снимка: Netflix

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: