Ако случайно сте в час с редовните японски класации за продажби на видеоигри, сте забелязали, че ТОП 10 миналата седмица беше превзет от игрите за Nintendo Switch. Това всъщност е доста често срещано явление в наши дни, но се оказва, че представянето миналата седмица е било дори по-добро, отколкото всъщност смятаме. 

Японските данни за физическите продажби, публикувани от Famitsu, идват в две вълни - в четвъртък виждаме първите десет, а на следващия ден е публикуван пълен списък с топ 30. И се вижда, че заглавията за Nintendo Switch са взели всички възможни места.

Според статистическия сайт Game Data Library, който описва постижението като „безпрецедентно“, това е изключително рядко събитие. В публикация в социалните медии Game Data Library обяснява, че това е първият път, когато всичките 30 топ игри са за една и съща система (откакто топ 30 класациите са започнали да проследяват всички формати). Последният известен подобен случай е документиран през ноември 1988 г., когато първите 30 места бяха заети изключително от игри за Famicom (японската версия на конзолата, която познаваме като NES).

За статистиката: първите пет игри са съответно Minecraft (Microsoft), The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Nintendo), Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Neos), Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo) и Ring Fit Adventure (Nintendo).

Тъй като Sony все още е в преход между поколенията и се бори да достави достатъчно бройки PS5, за да отговори на търсенето, в момента японският пазар наистина принадлежи на Switch. Може би топ 30 ще стане малко по-разнообразен през следващите няколко месеца?

Снимка: Nintendo

Виж още: Полша направи Minecraft сървър за учениците у дома

 

Още от Play