Феновете на сървайвъл хоръра имат повод за радост, след като стана ясно, че Capcom подготвя нова Resident Evil игра. Засега тя е известна само с кодовото име Project Resistance и ще бъде представена официално в Токио на 9 септември. Сайтът на Project Resistance обаче вече е активен и от него научаваме, че играта се прави за РС, PS4 и Xbox One.

Пак на 9 септември в YouTube канала на компанията ще бъде показан и първият трейлър на Project Resistance. Посетителите на изложението Tokyo Game Show пък ще могат да видят ранни геймплей кадри, както и да поиграят на Project Resistance. Последното обаче ще бъде достъпно само след предварителна селекция и само за японци.

На този ранен етап информацията за Project Resistance е минимална, но феновете на Resident Evil се надяват, че новата игра ще прилича на Resident Evil Outbreak – онлайн сървайвъл хорър игра, пусната през 2003 г. за PlayStation 2. Причината е, че вече изтекла информация представя Project Resistance като кооперативна игра за четирима души. Самата Resident Evil Outbreak и до днес е обичана от своите запалени фенове, които дори успяха да върнат нея и нейното продължение онлайн чрез частни японски сървъри през 2014 г.

Виж още: Финалният трейлър на Joker е стилизиран мрак. Желаем! (ВИДЕО)

Тагове: