Римейкът на Resident Evil 2 е на път да пресъздаде успеха на предходния Resident Evil 7.

Новата версия на оригиналната игра, публикувана през 1998 година, бе пусната на пазара предната седмица, заемайки първо място в класациите в Обединеното кралство (точно както оригиналът направи преди двадесет години). Capcom обявиха, че са пуснали в продажба 3 милиона копия през първата седмица от премиерата на играта.

Припомняме, че Resident Evil 7 успя да продаде 3 милиона копия само за три дни, последвани от още 500 000 в следващите две седмици. Към днешна дата са продадени повече от 6 милиона копия и от Capcom твърдят, че ще се опитат да постигнат подобен успех и с Resident Evil 2.

Поредицата е продала повече от 88 милиона единици след успешния си старт през 1996, като оригиналната Resident Evil 2 е продала 4.96 милиона копия.

Въпреки че нито едната от игрите не е постигнала успеха на Monster Hunter World, която за три дни успя да продаде над 5 милиона копия, превръщайки се в най-успешната игра на Capcom, цифрите все пак са впечатляващи.

Resident Evil 2 е на път да получи безплатен ъпдейт през идния месец с The Ghost Survivors DLC, който позволява на играча да влезе в ролята на трима от героите, които си вземат здраво в основната история на играта. Става въпрос за „какво, ако“ сценарии, в които споменатите „починали“ герои са все още живи и се опитват да избягат от Racoon City.

Официалната дата, от която ъпдейтът ще бъде наличен, е 15 февруари.

Обновете вашия Windows и Office със специалните оферти на GoodOffer24

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

 

Още от Play