Nvidia може би подготвя още по-мощна видеокарта, която да изпревари сегашния титан GeForce RTX 3090. Според нови слухове планираната RTX 3090 Super ще има абсолютния максимум брой ядра и ще работи на максималната скорост на паметта. Въпреки че всичко това звучи добре на хартия, евентуалната нова карта ще има само 2.4% процента повече ядра от RTX 3090, която е най-мощната GeForce карта до момента.

На теория Nvidia ще си партнира отново със Samsung, който е нейният производствен партньор за поколението Ampere. Интересно е, че според слуховете RTX 3090 Super няма да включва собствения multi-GPU интерфейс NVLink на Nvidia. Именно RTX 3090 беше единствената от серията RTX 30 с този интерфейс, но тя бе насочена повече към работещите с мултимедийно съдържание, а не към геймърите. Друго подобрение трябва да видим в скоростта на паметта, като се очаква RTX 3090 Super да използва пълните 21 Gbps трансфер, които производителят на памети Micron дава на своите GDDR6X памети.

Действително идеята  за RTX 3090 Super изглежда доста шантава, не на последно място защото RTX 3090 вече се утвърди на върха, но във войната между Nvidia и AMD нито един ход не е предвидим.     

Снимка: Nvidia

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра