Посетителите на геймърския раздел в еВay на 04.08. срещнаха неочаквана оферта – две PlayStation 5 конзоли във версия за разработчици. Както може да се очаква, офертите не изкараха повече от няколко часа и набързо бяха премахнати.

Офертите бяха съответно за тест система DFI-D1000AA и тест система DFI-T1000AA заедно с два изцяло черни PlayStation 5 контролера. Наддаването за едната конзола достигна повече от 3000 долара, преди търгът да бъде спрян. Засега не е ясно дали премахването на офертите е дело на еВay, или Sony се е намесила.

Конзолите във версия за разработчици са изключително редки и ценни, защото обикновено се дават на студиа при изключително строги условия. Изглежда обаче, че тези две по някакъв начин са попаднали в ръцете на спекулант, който е решил да пробва късмета си в еВay.

Тази версия на новата конзола изглежда доста различно от комерсиалния продукт по магазините и има съвсем различно охлаждане – топлият въздух се извежда както отстрани, така и през центъра на конзолата. Освен това формата на конзолата позволява поставянето на няколко системи една върху друга, което е полезно при стрес тестове. Накрая версията на дадена конзола за разработчици е от особен интерес и за хакерите, които биха търсили начини за подкарване на Homebrew програми и разбиване на нейната защита.   

Снимка: Sony / eBay

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра