Новата игра Scavengers е уникален коктейл от мащабен състезателен мултиплейър: Battle Royale среща сървайвъл с щипка Far Cry. Мнозина мислят, че това може да е изненадващ мултиплейър хит. Но Scavengers също има предстоящ експериментален мултиплейър режим, който дори не сме сигурни как да дефинираме. Разработчикът Midwinter Entertainment използва Scavengers, за да експериментира с мултиплейър дизайн в мащаб, какъвто никога не съм виждали. През уикенда над 1700 играчи на живо се присъединиха към същата игра наведнъж с още хиляди виртуални играчи, които вече чакаха, за да видят дали могат да играят заедно в един безпрецедентен формат.

В Scavengers не играем традиционен онлайн мач, където бройката е ограничена до 60 играчи. Няма и ботове; всеки играч е жив човек.

Всъщност в някои отношения това изобщо не е традиционна игра. Странната социална динамика наподобява на деца в първия ден на училище. До момента таванът на общото "население" на сървърите с включени виртуални играчи е около 9600 души, всеки уникален и различен. При този тест администраторите дори се извиняват на живите играчи заради огромното натоварване на машините и интернет връзката им. Scavengers определено е нещо уникално, което си заслужава да следите, дори да не се интересувате от основния онлайн режим. Това е вълнуваща експериментална площадка за огромни мултиплейър изживявания - каквото и да значи това.

Снимка: Midwinter Entertainment

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра