Откакто се появи през 2003 г., Star Wars: Knights of the Old Republic бързо се превърна в най-популярната игра от обичаната вселена. За съжаление на феновете обаче след нея и нейното продължение тази поредица сякаш бе забравена и следващите Star Wars игри тръгнаха в посока екшън и онлайн геймплей.

Тъй като очевидно живеем в епоха, когато никой не желае да направи оригинална нова игра, ще трябва да се зарадваме на новината за римейка на Star Wars: Knights of the Old Republic.

Очевидно въпросната нова версия ще се прави от студиото Aspyr – студио, известно предимно с портове и римастъри на стари игри за нови платформи. Само в последната една година то работи по римастърите на Stubbs The Zombie in Rebel without a Pulse и Star Wars: Republic commando. Освен това същото студио направи и мобилната версия на Star Wars: Knights of the Old Republic.   

Star Wars: Knights of the Old Republic всъщност вече е налична на половин дузина платформи, сред които РС и оригиналният Xbox, както и за Мас, Android и iOS. Все пак тя никога не е била достъпна на PlayStation или Nintendo конзола, така че римейкът представлява шанс играта да достигне до по-широка аудитория.

Star Wars: Knights of the Old Republic постави началото на поредица успешни ролеви игри от BioWare, включително и хитовата серия Mass Effect. Тъй като днес канадското студио очевидно е скъсало с ролевите игри, носталгичен поглед към неговия някогашен хит ще позволи и на по-младите фенове да разберат защо то бе толкова популярно преди години.

Снимка: ЕА

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера