Sony регистрира патент, който използва изкуствен интелект, наблюдаващ играчите с намерението да създава и управлява AI персонаж, който наподобява поведението на геймърите във въпросната игра. С други думи компанията е патентовала робот, който може да играе и вместо вас.

AI профилът стартира с базов набор от поведения, но ги разширява, наблюдавайки действията на играча и неговите решения. Крайната цел е AI да играе играта максимално сходно като играча, който пък имал опцията да позволи на AI бота да продължи играта от негово име.

Освен това патентът предвижда възможността играта да уведоми играча, в случай че той има проблем с дадена задача и AI ботът да му помогне.

Възможните приложения на тази технология са няколко. Едно от тях е по-умна и интерактивна версия на сегашните AI помoщници, които познаваме от някои игри на Nintendo. Друг вариант е AI ботът да продължи да играе вместо вас мултиплейър заглавие, докато вие направите пауза за тоалетна и хапване. Разбира се, най-кошмарният сценарий е бъдеще, в което AI ботове просто играят игрите вместо нас.

В последно време в гейм индустрията има стремеж към внедряване на AI и машинно обучение, като наскоро Nvidia патентова възможна употреба на AI във вибриращата функция.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Diablo 2 Resurrected ще ползва уникалните характеристики на PS5 контролера

 

Тагове: