След като не могат да ги видят по зелените терени, феновете на някогашното величие Манчестър Юнайтед ще търсят футболни успехи по стадионите на новата PES 2020. Konami обяви, че е подписала сделка с клуба, която дава възможност неговите играчи, отбор и емблема да бъдат използвани във футболната симулация.  По традиция лицензите са ахилесова пета за PES, така че новината ще зарадва почитателите на играта и на Червените дяволи. Потвърдена е още появата на легенди като Дейвид Бекъм и Парк Джи Сун, чието споменаване в едно изречение с думата легенда определено буди недоразумение.

Младият халф Скот Мактоминей е официалният посланик на отбора за PES 2020.

Специално за новата игра играчите и самият Олд Трафорд ще бъдат триизмерно сканирани за максимална автентичност. Нов режим, наречен Matchday, ще позволи на феновете на Манчестър Юнайтед да се състезават в ежеседмични надпревари.

Konami положи доста усилия да извади PES от сянката на FIFA в последно време, особено като се има предвид, че поредицата на ЕА се радва на желязна хватка върху лиценза за английската Висша лига. В предишните версии на PES Манчестър Юнайтед се наричаше просто Man Red, а Олд Трафорд изобщо не фигурираше като стадион. 

Виж още: Cyberpunk 2077 е само началото, очакват ни още две игри в същата вселена