Футболната поредица PES загуби лиценза за два от най-големите италиански отбора. Konami потвърди, че оттук насетне няма да може да разчита на автентичната информация за съставите на Милан и Интер.

И двата отбора са официално лицензирани в PES 2020 и тяхното представяне в играта няма да се промени. Загубата на лицензите няма да засегне и играчите в режима myClub, който също ще се използва нормално.

За съжаление на почитателите на италианското калчо обаче миланските отбори ще имат фалшиви имена в PES2021, която трябва да бъде анонсирана по-късно тази година. 

Новината идва по-малко от година след като Konami с гордост обяви, че PES 2020 има официален лиценз за цялата серия А. Това означаваше, че всички официални емблеми, стадиони и състави от шампионата са налични в пълния си блясък. Нещо повече, Konami дори получи ексклузивни права за шампиона на серия А Ювентус, което принуди ЕА да преименува отбора на Пиемонте Калчо във FIFA 20. За капак на всичко халфът на Ювентус Миралем Пянич украси обложката на PES 2020 заедно с Лионел Меси.

Очевидното обяснение е, че ЕА е направил сделка с Интер и Милан, за да могат двата клуба да се появяват ексклузивно във FIFA 21.  

Снимка: Konami

Виж още: Една грандиозна покупка може да изстреля Xbox на върха

 

Тагове: