Без изненада, тази година ще има нова игра от серията Call of Duty. Сега е ред на Infinity Ward да се захване с проекта и от известно време знаем, че следващата им игра е продължението на Modern Warfare от 2019 г. Днес Infinity Ward официално обяви името на играта заедно с логото ѝ: Modern Warfare 2.

Ако си мислите: „Чакай, Activision вече използва това име при последния път, когато имаше втора игра от подсерията Modern Warfare“, ще бъдете прави. Точно както Modern Warfare объркващо имитира името на Call of Duty играта от 2007 г., която стартира нейната популярност, новата Modern Warfare 2 има идентичен близнак - Modern Warfare 2, която излезе през 2009 г.

Последната Modern Warfare беше доста добра, така че феновете със сигурност са развълнувани, но каква бъркотия от имена наистина. Нямахме нищо против повторението с първото рестартиране на Modern Warfare, защото поне в случая на тази игра двете игри имат малко различни имена - Call of Duty 4: Modern Warfare срещу Call of Duty: Modern Warfare. Някои хора наричат ​​старата игра просто Call of Duty 4, така че разграничаването между тях не е толкова трудно. Не е обаче така, когато става въпрос за Call of Duty: Modern Warfare 2 срещу Call of Duty: Modern Warfare 2. Това са просто две различни продължения с точно същото име.

Предполагаме, че Infinity Ward само се натика в ъгъла, когато нарече играта така при първото рестартиране. Ако искате феновете да знаят, че новата ви игра е пряко продължение на последната ви, особено в серия като CoD, която се върти между три едновременни подсерии, добра идея е да поставите „2“ на нея. Modern Warfare 2-2 (2022) няма да бъде объркващ за никого, който е в крак със серията, но определено ще го причини в един бъдещ момент.

Не помага, че по всякакъв начин, който има значение, тази нова серия Modern Warfare е напълно различна от оригиналната трилогия, която приключи през 2011 г. Историята на Modern Warfare 2019 изобщо не следва тази в оригинала от 2007 г. - трябва да бъде нещо отделно. Единствените реални връзки идват от решението на сценаристите да използват разпознаваеми имена като Капитан Прайс и Газ и да ги прикачат към напълно нови герои, изиграни от различни актьори.

Поне ще се утешим с факта, че Infinity Ward прави доста добри Call of Duty игри в наши дни. Последният път когато направиха CoD, тя се превърна в най-популярната игра в поредицата някога (подвиг, който Black Ops Cold War и Vanguard не успяха да достигнат) и породи Call of Duty: Warzone. Вероятно затова Infinity Ward също е отговорно за създаването на следващата версия на Warzone, както и да изглежда тя.

Снимка: Activision

Виж още: Мобилните игри изкарват повече от РС и конзолните, взети заедно

 

Тагове: