Планираните конзолни варианти на Pillars of Eternity 2: Deadfire останаха на заден план след като водещата РС версия се появи през май, но не успя да спечели овациите, които получи оригиналът. Така с течение на времето условно планираните за 2018 г. конзолни портове изглеждаха все по-малко вероятни

След това през ноември Microsoft пък направо купи студиото Obsidian и постави огромна въпросителна върху бъдещето на играта. Ще излезе ли Pillars of Eternity 2: Deadfire за конзоли? И ако да, ще се появи ли на системи, различни от тази на Microsoft? До момента нямахме конкретен отговор.

Най-сетне обаче получаваме такъв и той е твърдо „да“, и то два пъти. Pillars of Eternity 2: Deadfire ще излезе за PS4, Xbox One и Switch през 2019 г., а портът е поверен на студиото Grip Digital, което специализира именно в такива неща.

Obsidian обяви новината успоредно с появата на последния платен мини-експанжън за играта на име The Forgotten Sanctum. Конзолните версии на Pillars of Eternity 2: Deadfire ще включват всичките три мини-експанжъна, както и всички ъпдейти и DLC-та пуснати до момента.   

Тагове:
Най-четени
Всички

Дамата, която ужили Google и Apple с милиарди, подгони Amazon

59 | 17.07.2019
Още от Play

Apple дава 8-цифрени суми на епизод за новите си авторски сериали (ВИДЕО)

3 | 17.07.2019