Далеч от блясъка, богатата история и класата на конзолните игри, РС геймингът е онова странно място, където някои игри продължават да бъдат център на внимание и да съществуват в своеобразен вакуум извън реалностите на любимото ни занимание.

Повод да си припомним колко различни са предпочитанията на войните на мишката и клавиатурата става поредният рекорд на PlayerUnknown’s Battlegrounds - скромният инди феномен, който продължава да се радва на нереален интерес.

След като вече два пъти се доближи до рекорда, онлайн шутърът най-сетне успя да измести DotA 2 от върха на класацията за най-много едновременни играчи в Steam.

Каквито и да са качествата на играта, постижението ѝ е неоспоримо - Steam е платформата на Valve, а DotA 2 е най-голямата игра на компанията. Освен това, за разлика от безплатната МОВА, PlayerUnknown’s Battlegrounds струва 30 долара, макар дори да не е завършено заглавие.

Огромният брой едновременни играчи дори предизвика временен срив в сървърите на онлайн шутъра, които отказаха.

Следващият ъпдейт на PUBG, който идва скоро, ще донесе нова карта, а преди броени дни видяхме и първия голям турнир, наречен PUBG Invitational, който се проведе на Gamescom 2017.

Тагове: