Твърди се, че все още необявеният PlayStation 5 Pro ще осигури ускорен ray tracing и други подобрения в производителността, но според слуховете, които се разпространяват онлайн, процесорът, който ще захранва новата система, няма да се базира на по-новите архитектури на AMD.

Преди няколко дни RedGamingTech съобщи, че е чул нова информация относно спецификациите на конзолата, според която тя ще се захранва от осемядрен Zen 2 CPU, работещ в ниския диапазон от 4 GHz, 60 изчислителни единици RDNA 3 custom GPU, работещ на 2500 - 2800 MHz, 16 GB GDDR6 памет с 18 000MT/s, вероятно удвоена производителност на Tempest Engine и два шейдърни енджина. Тактовите скорости обаче все още не са фиксирани и няма да бъдат такива, докато системата не бъде готова за пускане на пазара, тъй като Sony очевидно тества няколко варианта на конзолата.

Макар и да не е потвърдено, изглежда няма съмнение, че процесорът на PlayStation 5 Pro ще се базира на архитектурата Zen 2, същата като тази на базовия модел, тъй като известният лийкър Кеплер наскоро изказа същото предположение. Въпреки това трябва да приемаме всичко, което беше разкрито преди няколко дни, с огромно количество скептицизъм, докато Sony не обяви официално конзолата.

Въпреки че PS5 Pro все още не е официално обявен, Sony направи хардуерен анонс този месец, разкривайки отдавна обсъжданата нова по-тънка версия на хардуера на PlayStation 5, която ще се предлага с по-малък размер, увеличена памет и съвместимост с отделящо се дисково устройство. Новата ревизия на хардуера ще започне да се разпространява по целия свят през ноември тази година.

Снимка: Unsplash

Виж още: Скоро ще може да се борите за ценните PlayStation трофеи и в РС версиите на игрите на Sony

 

Тагове: