Приключенската LG вече прави важни стъпки към 6G връзката игра WiLD, която първоначално бе обявена през 2014 г. и замислена като PlayStation ексклузив, изглежда е прекратена след няколко години усилена разработка.

Новината най-напред дойде от Reddit, където бе тиражирана от потребители, които са абонати на сайта за гейм новини Giant Bomb. Истината е, че от много дълго време не бяхме чували нищо за WiLD, а неотдавна нейният главен дизайнер и създател на платформър класиката Rayman Мишел Ансел обяви, че се оттегля от гейминдустрията. Ето защо подобна новина не е съвсем изненадваща, макар че определено е разочароваща за собствениците на конзолата, която и без това не получават много „свои“ игри.

Първите трейлъри за WiLD наистина изглеждаха впечатляващо, а фактът, че проектът се водеше от Мишел Ансел допълнително засилваше очакванията. Според слуховете екипът зад проекта се опитва да се задържи заедно с идеята да работи по бъдещи концепции, което е лъч надежда.

При липсата на WiLD почитателите на приключенските игри с отворен свят могат да очакват новата Away: The Survival Series, която идва през септември за PS4 и PS5.            

Снимка: Wild Sheep Studio

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара