Sony няма да проведе своя конференция на Е3 тази година, но гигантът постепенно разкрива нови подробности за своята PlayStation 5 конзола. Вече знаем, че тя ще поддържа 8К графика, 3D аудио, SSD диск и обратна съвместимост със съществуващите PlayStation 4 игри. Наличието на SSD диск ще увеличи значително скоростта на зареждане, а с вчерашна дата компанията демонстрира каква точно ще бъде разликата.

За демонстрация бе използвана играта Spider-man, която PlayStation 4 Pro зарежда за около 8 секунди от стартиране до влизане в ниво. От друга страна PlayStation 5 прави същото за по-малко от секунда. PlayStation 5 обработва по-добре големите карти в игрите и така героят може да се движи между тях, без да усещате неприятното забавяне, когато се зарежда следващата част от картата.

Виж още: Стриймъри получават до 50 000 долара на час, за да покажат нови игри в Twitch

Технологията зад PlayStation 5 може и да е вълнуваща, но Sony потвърди, че PlayStation 4 ще остане също фокус на нейните усилия в следващите три години. Цената и премиерната дата на PlayStation 5 засега не са неизвестни и знаем само, че тя няма да се появи в следващите 12 месеца. Sony обаче започна да загатва как ще използва силата на облачния гейминг чрез съществуващата PlayStation Now мрежа, за да поддържа резолюция отвъд 1080р.

Облачната платформа към моментa разполага само със 700 хиляди потребители, а новите планове на японците са те да станат 5 милиона в следващите няколко години.

Компанията намекна още, че PlayStation 5 отново ще заложи на Blu-ray диск и ще поддържа едновременно сваляния и стрийминг на игри от облака.

Видео демонстрация от сравнението между PS5 и PS4 Pro, сега:

Тагове: