ЕА обяви, че дългоочакваният военен шутър Battlefield 5 няма да спази премиерната си дата. Играта се очакваше на 19 октомври, но ще бъде забавена с цял месец и един ден - вече е насрочена за 20 ноември.

Логичното обяснение за това е, че компанията не иска Battlefield 5 да се окаже притисната между титаните Call of Duty: Black Ops 4 и Red Dead Redemption 2 в натоварения октомврийски календар, когато големите хитове на пълна цена са много, а бюджетът - все така ограничен.

"Ще използваме времето, за да нанесем някои последни поправки по основния геймплей и да изпипаме Tides of War", казва мениджърът на DICE Оскар Габриелсон.

Tides of War е омразната games as a service идея за Battlefield 5, която заменя досегашния начин, по който се разпределя допълнителното съдържание. Шутърът ще получи и battle royale режим, който ще бъде пуснат по-късно като ъпдейт.

В същото време последните данни показват, че предварителните поръчки на Battlefield 5 са под очакваното, и има притеснения, че в сегашната си премиерна дата играта ще страда, появявайки се след Call of Duty: Black Ops 4 и преди Red Dead Redemption 2.

Тагове: