Играта World of Warcraft на Blizzard за мобилни устройства ще бъде представена през май, каза разработчикът.

Разкриването ще последва подробни ъпдейти както за Hearthstone, така и за основния World of Warcraft през следващите шест седмици.

Следващото разширение на World of Warcraft ще бъде представено на 19 април. Преди това първото разширение на Hearthstone за 2022 г. ще бъде разкрито на 15 март с по-задълбочен поглед върху плановете на издателя за играта през останалата част от годината, който ще дойде „скоро след това“.

Засега няма повече подробности за това, как ще изглежда World of Warcraft на Blizzard за телефони, въпреки че знаем, че това е проект, чието създаване отнема вече твърде много години. 

През ноември 2018 г. беше съобщено, че Blizzard прави тематична Warcraft версия на Pokémon Go. През 2021 г. противоречивият шеф на Activision Blizzard Боби Котик отбеляза, че има „множество мобилни и безплатни за игра Warcraft изживявания“ в напреднала разработка.

И накрая, миналия месец Activision Blizzard потвърди, че първата мобилна WOW игра ще излезе някъде тази година.

Днешните съобщения за анонса изглежда идват на мястото на това, което обикновено очакваме на BlizzCon: годишното събиране на компанията и демонстрация на нови игри. Тази година събитието е на пауза - което има смисъл по редица причини.

Blizzard остава замесен в съдебна битка с щата Калифорния по обвинения в сексуална дискриминация, тормоз и токсична култура в компанията. Overwatch 2 и Diablo 4 бяха забавени и, разбира се, физическите събития все още са повлияни от ефектите на Covid пандемията.

Снимка: Blizzard

Виж ощеЕто защо няма да има Call of Duty игра догодина