Red Dead Redemption е една от игрите, които РС геймърите най-често споменават, когато говорят за нереализирани портове за платформата. Девет години след нейното излизане тя си остава налична само за PS3 и Xbox конзолите и по всяка вероятност Rockstar не възнамерява да промени това.  

В същото време обаче съществува и друг начин да играете класиката на РС, който не е свързан с притежаване на конзола. Последната версия на PS3 емулатора RPCS3 може да подкара Red Dead Redemption доста гладко. Разбира се, това идва на доста солена цена: демонстрацията във видеото по-долу, пуснато от YouTube потребител с прякора Zerox, използва най-новия и най-скъп процесор на Intel. С други думи, ако случайно разполагате с доста мощен компютър и 8-ядрения i9 99 00K, чиято цена е над 1200 лв., може да получите производителност, съизмерима с тази от видеото.

Всичко по-слабо от това и Red Dead Redemption ще върви на вашето РС по-бавно и тромаво от пиян каубой след нощ в местния бар.

Друг вариант да пуснете играта на устройство, различно от конзола, си остава абонаментът за стриймнг услугата PlayStation Now.  

Red Dead Redemption е част от все по-голям каталог от игри, вече включващи PS4 заглавия, които могат да се стриймват на РС.