Преди броени дни в YouTube се появи видео, за което се твърди, че е от РС версията на Read Dead Redemption 2. Малко по-късно то беше свалено, но не и преди потребители да го запазят и ъплоуднат отново, за да можем да го анализираме. Заключението – ако е фалшиво, то опитът е доста добър.  

Клипът е едва 25 секунди и не съвсем на фокус, но най-важното в него е менюто с РС настройки. Невидимият потребител сменя резолюцията на играта, което я прави по-убедителна, а заедно с това забелязваме други настройки, като формат на екрана, честота на опресняване и други фини настройки.

Предвид факта обаче, че не се вижда нищо друго освен менютата, ни кара да бъдем предпазливи. На теория някои липсващи опции като anti-aliasing, ambient occlusion и anisotropic filtering могат да бъдат просто извън кадър, макар че в последният РС порт на GTA V те бяха на един екран.

В крайна сметка истината е, че все още не можем да заключим категорично. Ако клипът е реален, най-вероятно РС версията на Read Dead Redemption 2 все още не е завършена. Такава не е обявена официално и Rockstar дори не е намеквала за нея. Независимо от това РС версията на Read Dead Redemption 2 изглежда по-скоро вероятна, отколкото не. И на този етап ви трябва преди всичко търпение.