Няма такова нещо като твърде много или твърде бързо, когато става въпрос за компютърни игри. Поне на това се надяваше Samsung, когато обяви, че извитият геймърски монитор Neo G8 разполага както с панел с 4K резолюция, така и с шокиращо висока честота на опресняване от 240 Hz. Това е за първи път за подобен 4K монитор конкретно за игри.

Точно сега можете да направите резервация за предварителна поръчка Samsung Odyssey Neo G8. Това не е предварителна поръчка, а начин да запазите мястото си на опашка, когато предварителните поръчки в крайна сметка се отворят на 6 юни.

Samsung също дава отстъпка от 50 долара за всеки, който се регистрира. Като се има предвид, че не знаем какви ще бъдат цените (и клоним, че ще са доста високи), дори малка отстъпка е по-добре от нищо.

32-инчовият извит Neo G8 беше обявен около CES 2022, когато Samsung изтъкна своя Quantum HDR 2000, който позволява пиковата яркост на монитора да достигне до 2000 нита и твърди, че има най-високото фиксирано съотношение на контраста в индустрията от 1 000 000:1, което ще осигури най-черния възможен цвят. Скоростта на опресняване е истинската звезда тук: в момента най-високата честота на опресняване за 4K монитор за игри е 144 Hz като някои, които бихте открили на някои от най-добрите монитори за игри.

Изглежда, че в момента сме в малка надпревара за скорост на опресняване. Въпреки че 360 Hz игрови монитори едва успяват да се установят, компаниите вече загатват за 1080p 480Hz монитори за бъдещето. Свържете това с перспективата за слуховата серия RTX 40 на Nvidia да излезе в края на 2022 г. и сте се подготвили за един вълнуващ край на годината.

Все още нямаме цена или дата на пускане на Neo G8, но вероятно ще разберем и двете на 6 юни, когато предварителните поръчки ще стартират.

Снимка: Samsung

Виж още: Гигантската 200 МР камера на Samsung роди гигантска снимка (ВИДЕО)

 

 

Тагове: