Shadow of the Tomb Raider определено има амбиции за продължителна поддръжка след премиерата си, тъй като още през април Square Enix обяви, че играта ще получи цели седем пакета допълнително съдържание. Идеята на издателя е те да бъдат по-компактни, а не големи експанжъни.

Първият такъв пакет идва доста скоро - още на 13 ноември. В него Лара ще навлезе в The Forge, пълна с лава пещера в гърлото на вулкан. The Forge носи нова гробница и кооп режим, въпреки че основната игра няма мултиплейър. Засега не се знае как точно ще работи той и дали ще е локален или онлайн.

Square Enix ще добави и режимите Score Attack и Time Attack, които присъстваха в Rise of the Tomb Raider. Както подсказват имената, при единия се борите за най-добър точков резултат, а при другия за най-добро време.

The Forge излиза на 13 ноември за PC, PS4 и Xbox One. След това Square Enix ще се придържа до ежемесечни DLC-та до май 2019 г. Всеки пакет ще струва 5 долара. Закупуването на Season Pass ще струва 30 долара или ще може да спестите 5 долара от това.