Светът на VR винаги расте и се развива и това ще продължи само още повече с пускането на PSVR 2.

Анализаторът на VR продукти Брад Линч разказва за това, как е разговарял с разработчиците, които са "по-развълнувани да направят своите игри за PSVR 2, отколкото всеки друг предстоящ шлем". Това започва да се отразява и в изказванията на други студиа.

"Говорейки с VR разработчиците, настоящият консенсус е, че те са по-развълнувани да направят своите игри за PS VR2, отколкото всеки друг предстоящ подобен продукт. Очевидно част от това е, защото това са разработчици на игри, което е естествен софтуер за такъв продукт".

Все пак най-малкото е вълнуващо да видим, че разработчиците очакват с нетърпение да работят с новата система, тъй като това е добър знак, че наличните функции и евентуално дори процесът на разработване на игра с нея са по-добри от преди.

В момента не знаем за много игри за PSVR 2 в процес на разработка, но със сигурност Sony внася един от най-големите си продукти в платформата с пускането на Horizon Call Of The Mountain.

Публикацията в блога на Sony PlayStation разкрива, че дизайнерският екип зад PS5 е направил конзолата, вземайки предвид именно следващото поколение VR шлем; оттук и прилики във външния им вид и усещане. Въпреки това има по-голям акцент върху закръглеността на дизайна на PSVR 2 за сметка на ръбовете на DualSense и Pulse 3D шлема.

Снимка: Sony

Виж още: Новата PlayStation Plus платформа засилва конкуренцията в облачния гейминг