Microsoft официално анонсира втората ревизия на своята Xbox конзола от следващо поколение. Тя се нарича Xbox Series S и ще струва 300 долара – толкова, колкото и сегашният Xbox One. Както обикновено и за съжаление, в Европа цената на Xbox Series S ще бъде 300 евро.

Microsoft позиционира конзолата като „Next-Gen производителност в най-малкия Xbox досега“. Дизайнът на Xbox Series S прилича на сегашния Xbox One, макар че новата конзола има голям отвор за вентилация от едната страна. Подобно на бездисковата версия на PS5, тази ревизия на следващия Xbox също няма да има оптичен диск. Това е така, защото Xbox Series S е изцяло дигитална конзола.

Подобно на Xbox One X, тя също ще включва модифициран SSD диск за изключително бързо зареждане на игри, макар че неговият обем ще бъде 512 GB, а не 1 ТВ.

Xbox Series S ще поддържа още Ray Tracing за реалистична графика и ще подкарва игрите в резолюция 1440р при до 120 кадъра в секунда. Системата ще може да ъпскейлва игри до 4К на съвместим телевизор, както и да стриймва видео в същата висока резолюция. Тя ще има 4 терафлопа изчислителна мощност спрямо 12 при Xbox Series X.

Снимка: Microsoft

Виж още: World of Warcraft: Shadowlands задължително изисква SSD

 

Тагове: